Hoppa till innehåll
Laddboxarna.com » Försäljningförbud på populär laddbox

Försäljningförbud på populär laddbox

Den populära laddboxen Easee Home har nu fått försäljningsförbud från Elsäkerhetsverket. Men vad gör man om man är en av de 100 000 personer i Sverige som har en Easee Home laddbox? Detta tar vi reda på i denna artikeln!

Varför får Easee Home försäljningsförbud?

Elsäkerhetsverket har undersökt 6 populära laddboxar och utifrån det beslutat att den inte uppfyller kraven som finns. Mer specifikt är det jordfelsbrytare och DC-skyddet som laddboxen ska ha som inte uppfyller kraven.

Detta på grund av att de inte använt sig av en elektromagnetisk lösning av jordfelsbrytare, vilket gör att den kanske inte löser ut vid behov.

Vad händer med installerade Easee Home laddboxar?

Har du en installerad Easee Home laddbox så är detta dåliga nyheter. Då alla dessa ska återkallas och åtgärdas så att de uppfyller kraven.

Det är även viktigt att notera att det är Easee som har ansvaret för att detta ska åtgärdas. Du som privatperson behöver därför inte engagera dig utan bör vänta på deras beslut.

Är det säkert att ladda elbilen?

Du behöver enligt Elsäkerhetsverket inte vara orolig för skada och kan fortsätta ladda elbilen så länge med laddboxen. Dock bör du vara lite försiktigare än vanligtvis innan Easee har åtgärdat problemet.

Källor:

https://www.elsakerhetsverket.se/om-oss/press/nyheter/2023/laddbox-far-forsaljningsforbud/

Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-03-24

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *