Hoppa till innehåll

Laddbox med dubbla uttag

Har du fler än en elbil och vill kunna ladda två samtidigt? Då är det en laddbox med dubbla uttag du är ute efter och vilka alternativ du har går vi nu igenom!

Uppdaterad: oktober 8, 2023

Topplista – laddboxar med dubbla uttag

  Charge Amps Aura
  • Kan ladda 2 bilar samtidigt
  • Lastbalansering
  • Smidig kontroll via mobilen
  Pris: 12 999 kr
  kW: 22
  Typ: 2
  Garo GTB Twin
  • Två uttag
  • Schemalagd laddning
  • 22 kW i maxeffekt
  Pris: 16 624 kr
  kW: 22
  Typ: 2

Laddboxar med två uttag

I lista nedan har vi samlat de tre alternativen som finns för dig som vill ha en laddbox som kan ladda två bilar samtidigt:

 • Charge Amps Aura
 • Garo GTB Twin
 • CTEK Chargestorm Connected

Vi går djupare in i fördelar och nackdelar hos respektive laddbox nedan:

Charge Amps Aura: Bästa laddboxen med dubbla uttag

laddbox med dubbla uttag exempelbild

Vi anser att Charge Amps Aura är den bästa laddboxen med dubbla uttag. Den har en hög effekt på 22 kW på vardera ladduttag vilket innebär att du kan ladda två elbilar samtidigt med 22 kW vardera. Det ingår även en smart applikation och priset ligger på 13 946 kr med installation och efter skatteavdrag.

Fördelar:

 • Hög effekt (2 x 22 kW)
 • Bra kvalite
 • 3 års garanti
 • Lastbalansering finns

Har inga nackdelar gentemot de andra alternativen.

Mer information om produkten:

InformationCharge Amps Aura
Pris med installation (efter avdrag):13 946 kr
Maxladdningseffekt:22 kW på vardera uttag
Antal faser:Enfas och trefas
RFID:Ja
Funkar med ladduttag:Typ 1 och Typ 2
Lastbalansering:Ja, kostar 2995 kr (efter avdrag)
Ingår en app:Ja
Garanti:3 års tid
Godkänd för skatteavdrag (50 %):Ja

Garo GTB Twin: Bra alternativ

laddbox med två uttag exempelbild

Garo GTB Twin är ett annat populärt val som har två uttag och kostar 17 139 kr med installation efter avdrag. Den har 22 kW i effekt som max när du laddar och därför lika mycket som Charge Amps Aura. Priset är dock över 3000 kr dyrare än Aura laddaren.

Fördelar:

 • Snygg design
 • Två 4 meter kablar ingår

Nackdelar:

 • Något dyr
 • Ingen RFID-tagg

All information hittar du i tabellen nedan:

InformationGaro GTB Twin
Pris med installation (efter avdrag):17 139 kr
Maxladdningseffekt:22 kW
Antal faser:Enfas och trefas
RFID:Nej
Funkar med ladduttag:Typ 2
Lastbalansering:Ja men kostar extra
Ingår en app:Nej
Garanti:2 år
Godkänd för skatteavdrag (50 %):Ja

CTEK Chargestorm Connected 2: Modern och effektiv

CTEK Chargestorm Connected med dubbla uttag

Chargestorm Connected 2 från CTEK är det tredje och sista alternativet du som vill ladda två elbilar samtidigt med en laddbox har. Den har 22 kW i maxeffekt för laddning, smart app och modern teknologi. Dock behöver du betala ett tillval för att få uppkoppling mot molnfunktionen via 4G och wifi uppkoppling finns ej.

Fördelar:

 • 22 kW I effekt
 • Applikation

Nackdelar:

 • Uppkoppling mot molnfunktion kostar extra
 • Dyrast

Du kan läsa mer om produkten nedan:

InformationCTEK Chargestom Connected 2
Pris med installation (efter avdrag):18 255 kr
Maxladdningseffekt:22 kW
Antal faser:Enfas och trefas
RFID:Nej
Funkar med ladduttag:Typ 2
Lastbalansering:Ja mot kostnad
Ingår en app:Ja
Garanti:3 år
Godkänd för skatteavdrag (50 %):Ja

Vem bör skaffa en laddbox med dubbla uttag?

Det är du som har fler än en elbil eller laddhybrid som kan få nytta av en laddbox med dubbla uttag. Då kan du ladda båda bilarna samtidigt och se till att elbilarna alltid är laddade. Men det behöver inte vara att just du har två elbilar, utan någon annan i hushållet kanske har en elbil också. Med dubbla uttag kan ni dela på en laddbox, dock är det inte så mycket billigare än två separata.

Har du ett företag kan det vara en bra ide med flera uttag om dina anställda eller kunder har elbilar.

Laddar ni elbilarna samtidigt?

Det kan kännas som ett måste att skaffa en laddbox för två bilar om ni har fler än en elbil. Laddar ni dock inte alltid samtidigt skulle ni nog kunna klara er på en laddare. Genom lite planering och att turas om kan den som inte kör så mycket ladda två bilar med en laddbox. Lyckas ni med detta sparar ni in en rejäl slant och känns detta som något ni kan göra bör ni kika in vilken laddbox som är bäst i test.

Vad kostar en laddbox med två uttag?

Som du kan troligen anat så kostar en laddbox med två uttag betydligt mycket mera än en med ett uttag. Ofta är kostnaden minst dubbelt så stor och de ligger därför runt 15 000 kr med installation efter avdrag. Det är alltså en större kostnad och ni bör därför tänka igenom det rejält och fundera på om ni inte klarar er med en laddare.

Fördelar med en laddbox för två elbilar

Fördelarna som en laddbox med dubbla uttag har är ganska självklara och även ganska stora för dig med flera elbilar. VI har samlat de främsta fördelarna i en lista nedan:

 • Ladda två elbilar samtidigt
 • Mindre installationskostnad (än två laddboxar)

Två laddboxar eller en med dubbla uttag?

Istället för en laddbox med två uttag kan du skaffa två stycken med ett uttag. Detta är ett alternativ och kan faktiskt ofta bli billigare än en större laddare som tillåter dig att ladda två elbilar samtidigt.

Fördelarna är att du kan placera laddarna på två olika ställen om du har parkeringarna på två olika platser. Då behöver du inte byta plats på bilarna för att kunna ladda och om du inte får plats med två bilar på samma ställe är en laddare med två uttag inget alternativ. Då kan du inte ladda bilarna samtidigt och kan lika gärna skaffa antingen en laddbox med ett uttag eller två stycken och placera på två ställen.

En annan fördel kan vara att 2 stycken laddboxar utan installation kan vara billigare än en laddbox med två uttag. Du kan också välja olika typer av laddboxar med olika hög effekt. Därför passar det bra till dig som har elbilar som tillåter olika hög laddningseffekt.

Nackdelarna är dock att installationskostnaden blir dubbelt så stor när du skaffar två enskilda laddboxar. Installation av en laddbox brukar ligga runt 3000-3500 kr efter avdrag och det blir därför en mycket dyr installation. Trots detta så kan dock det bli billigare än en laddare med två uttag som endast kräver en installationskostnad.

Vem bör skaffa två laddboxar istället?

I listan nedan sammanfattar vi vem som istället bör välja två enskilda laddboxar istället för en med dubbla uttag:

 • Om du har parkeringar på två ställen
 • Vill komma undan så billigt som möjligt
 • Vill ha två olika laddbox (olika hög effekt)

Använd lastbalansering om du skaffar två laddboxar

Till dig som planerar att skaffa två elbilsladdare rekommenderar vi även att du skaffar en lastbalansering. Lastbalansering till laddbox innebär att laddaren justeras sin effekt beroende på övrig förbrukning i hushållet. Detta gör att du inte får överbelastningar som orsakar att en propp går i huset. Du som har två laddare har en hög förbrukning för att ladda elbilarna och riskerar att överbelasta elnätet om du inte har en mycket stor huvudsäkring.

Vanliga frågor

Hur fungerar en laddbox med dubbla uttag?

Den fungerar som en vanlig laddbox men klarar ofta av en högre effekt då den kan ladda två bilar samtidigt med lika hög effekt.

Ska jag välja två laddare eller en laddare med två uttag?

Det beror på hur din situation ser ut. Har du parkeringarna till elbilarna på två olika ställen måste du välja två laddboxar och nackdelen med det är att installationen blir dubbelt så dyr. Dock så kan två laddboxar vara billigare än en med två uttag.

Vilka laddboxar har två uttag?

Det är endast 3 laddboxar på svenska marknaden med två uttag. Det är Charge Amps Aura, Garo GTB Twin och CTEK Chargestorm Connected. På grund av det mycket begränsade utbudet väljer många att istället installera två enskilda laddboxar.

Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-10-08