Hoppa till innehåll

Charge Amps Aura

Pris: 12 999 kr
  • Kan ladda 2 bilar samtidigt
  • Lastbalansering
  • Smidig kontroll via mobilen
Charge Amps Aura

Sammanfattning

Charge Amps Aura är en bra laddbox till dig som har två elbilar eller laddhybrider som du vill ladda samtidigt. Det är en laddbox med två uttag som har 22 kW vardera (hög effekt) men även en bra app som du kan styra laddningen med. Laddboxen är tillverkad av återvunnen aluminium och designen är snygg men boxen något större och tyngre på grund av de två uttagen.

Få hjälp att installera Charge Amps Aura

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Charge Amps Aura eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Charge Amps Aura test

Har du två elbilar så är Charge Amps Aura laddboxen för dig! Med moderna funktioner och en hög prestanda blir den både prisvärd och lite lyxig. Läs vår recension efter att testat den nedan:

Vad kostar Charge Amps Aura?

Charge Amps Aura har ett pris på 13 946 kr efter avdrag och med installation. Tycker du priset sticker ut är det viktigt att komma ihåg att den är till för att ladda två bilar samtidigt. Man kan därför säga att den kostar endast hälften per bil och då stämmer priset överens med vad vanliga laddboxar med ett uttag kostar. Vi anser att Charge Amps Aura har ett rimligt pris med tanke på funktioner och kvalitet.

Effekt

Maxeffekten är 2 x 22 kW, det vill säga att du kan ladda två bilar samtidigt med 22 kW vardera. Detta är perfekt för dig med två bilar som vill kunna ladda snabbt för att spara tid i vardagen och det skapar mer frihet.

Molntjänst med Wifi uppkoppling

Det ingår en smart molntjänst som kräver Wifi för att du ska kunna kontrollera laddboxen. Genom tjänsten kan du enkelt kontrollera och övervaka laddningen genom att schemalägga laddning, se historik för laddning och låsa den från laddning.

Framtidssäkrad

Charge Amps Aura är en mycket modern laddbox och det kommer den fortsätta vara i framtiden. Den uppdateras nämligen hela tiden med ny teknologi helt automatiskt. Just nu har den till exempel stöd för ISO 15118, vilket är den senaste teknologin som låter ström gå ut och in från bilen, så att strömmen kan lagras mer effektivt.

Lastbalansering är ett tillval

Vill du ladda elbilen så snabbt som möjligt hela tiden utan att själv behöva tänka på något så går det att lägga till lastbalansering på Charge Amps Aura. Denna kallas för Amp Guard och kostar efter avdraget 2830 kr extra. Anledningen till att de flesta väljer till detta är att den säkerställer att elförbrukningen är mer jämn och att proppen inte går om övrig elförbrukning i hushållet också är hög.

Speciellt viktigt är lastbalansering om du laddar två elbilar samtidigt då den lastbalanserar mellan de två laddarna. Det drar mycket ström att ladda en elbil och att ladda två elbilar samtidigt är något som annars kan få huvudsäkringen att gå.

Vem passar Charge Amps Aura till?

Först och främst behöver du ha minst två elbilar eller laddhybrider för att det ska vara värt att köpa den. Förutom det så passar den nästan alla då den är kompatibel med alla olika slags bilar och kan ladda med antingen enfas eller trefas.

Den har även RFID-tagg, uppkoppling via wifi som gör att den uppdateras ständigt, tillval som lastbalansering och garanti i 3 år.

Charge Amps Aura passar för Sveriges klimat

En annan fördel är att Charge Amps Aura är testad och klarar av riktigt kallt och varmt klimat. Detta är bra för oss som bor i Sverige där det kan bli kallt på vintrarna. Laddboxen tål temperaturer mellan -30 grader upp till 45 grader och har trots detta en mycket stilren design gjord av aluminium.

 

Kundomdömen

Charge Amps som ligger bakom laddboxen Aura har 3,7/5 som betyg hos Trustpilot. När vi kollar närmare på omdömena ser vi att många tycker att den fungerar utmärkt för att ladda två elbilar samtidigt, vilket vi anat. Själva designen är även något som uppskattas då den är gjord av återvunnen aluminium och ser mycket stilren ut.

Vanliga frågor

Vad är speciellt med Charge Amps Aura?

Det speciella är att den har två uttag och passar därför bra för dig med två elbilar. Samtidigt är effekten 2x22 kW, vilket innebär att du kan ladda med 22 kW var på två olika laddare samtidigt. Däremot kan de flesta hushåll inte klara av en så hög elförbrukning, men alternativet finns. För att se till att inte proppen går i huset när du laddar bägge bilar samtidigt, kan det vara bra att lägga till lastbalanseringen.

Är Charge Amps Aura billig?

Vi tycker att det är en hyfsat billig laddare för prestandan som du får. Priset är nästan 13 000 kr med installation och efter avdrag, vilket innebär att du betalar 6500 kr per laddare. Det är ett mycket billigt pris för att vara en modern laddare av hög kvalitet med 22 kW effekt.

Produktinformation
Pris ink installation: 12 999 kr
Maxeffekt 22 kW
Uttag eller kabel: Uttag
Antal faser: Enfas och trefas
IP-klass: IP55
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: Wifi
Garanti: 3 år
Lastbalansering: Ja för 2995 kr
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23