Hoppa till innehåll

Zaptec Pro

Pris: 10 805 kr
  • Tål kallt klimat
  • 5 års garanti
  • Säker laddning
Zaptec Pro

Sammanfattning

Zaptec Pro är en mer exklusiv laddbox till skillnad från Zaptec Go som har de senaste moderna funktionerna. Sammanfattningsvis är fördelarna att den är säker att ladda med, laddar snabbt och är utvecklad för kallt klimat. I vårt bäst i test för laddboxar så utsåg vi den till den säkraste laddboxen.

Få hjälp att installera Zaptec Pro

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Zaptec Pro eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Zaptec Pro test

Zaptec Pro är en mycket omtalad laddbox som passar bra som privat elbilsladdare men även för publika laddningsområden. Ta reda på alla för och nackdelar utifrån vårt test nedan!

Passar för parkeringsplatser

Det som gör att Zaptec Pro skiljer sig från andra liknande laddboxar är att den även passar för publika parkeringar, företag och bostadsrättsföreningar. Du kan enkelt ta betalt för laddningen genom Zaptec Park tillägget. Men den är även snabb och mycket säker vilket även gör att den passar bra för att ladda mycket med.

Skulle du behöva utöka antalet laddare så kan det också göras enkelt i efterhand. Det är heller inget inga problem med att ha massor av Zaptec Pro laddare i ett system som laddar effektivt med ett patenterat system för lastbalansering.

En anledning till att den passar bra för parkeringar och publika utrymmen är MID certifieringen. Den säkerställer att laddboxen med säkerhet kan mäta strömförbrukning och laddningshastighet. På så sätt kan du enkelt ta betalt för laddningen och det uppstår inga frågetecken kring hur mycket som ska betalas. Utan allt sker snabbt och smidigt via appen.

Effekt och pris

Priset ligger på 10 805 kr inklusive installation och efter grönt avdrag. Effekten är 22 kW och genom den smarta lastbalanseringen så kan den utnyttjas så effektivt som möjligt. På grund av detta kan laddboxen ladda upp till 110 km körsträcka på endast en timme.

Vi ansåg att effekten och den snabba laddningen fungerade felfritt, vilket även gjorde att priset var förståeligt även om det blir en dyrare laddbox. På grund av priset anser vi däremot att den passar bäst för bostadsrättsföreningar och företag och inte till privatpersoner där det finns billigare alternativ.

Passar för kallt klimat

Zaptec Pro är tillverkad av Zaptec som är ett norskt företag och som tur är har Norge liknande klimat som vi i Sverige. Detta gör att laddboxen passar bra för nordiskt klimat och tål en kall vinter och mycket regn.

Zaptec Pro är framtidssäker

Du behöver inte oroa dig för att Zaptec Pro ska bli gammal och hamna efter teknologin. Just nu ligger de i framkant och laddboxen uppdaterar frekvent sig själv med den senaste tekniken. Detta innebär att du endast kommer få bättre teknologi med tiden om du köper en Zaptec Pro.

Vidare så är den även framtidssäker då du enkelt kan bygga ut med fler laddboxar med Zaptecs system. I framtiden kommer troligen en del behöva fler laddboxar och det kommer inte vara några problem om du väljer Zaptec Pro.

Inbyggd lastbalansering ingår

Ja, självklart så har även Zaptec pro inbyggd lastbalansering som ingår, vilket gör att laddboxen utnyttjar elen som finns mer effektivt. Detta görs genom att byta mellan enfas och trefas ström beroende på hur mycket övrig ström som förbrukas i hushållet under laddningstiden. Zaptec är mycket bra på lastbalansering och deras laddboxar är kända för att utnyttja el mycket effektivare än andra laddboxar.

Zaptec Go vs Pro – Vilken är bäst?

Står du och väljer mellan Zaptec Go och Pro? Båda två är riktigt bra laddboxar och du kommer troligen bli nöjd oavsett vilken du väljer. Men laddboxarna är till för lite olika personer dock är därför är det bra att veta om skillnaden. Den största skillnaden är att Zaptec Pro har ett dyrare pris än Go och även andra funktioner som gör den lämpad för publik laddning. Du kan ta betalt med en tillhörande tjänst och därför lämpas det bra till bostadsrättsföreningar och företag som har olika personer som nyttjad laddaren. Zaptec Go är istället en mindre och mer prisvärd laddbox som passar bäst till de allra flesta.

Vad säger kunderna?

Zaptec är företaget som ligger bakom Zaptec Pro och för att hitta deras omdömen så har vi kollat på Trustpilot. Där ser vi att de har 3,9/5 baserat på runt 180 omdömen, vilket är ett bra betyg. Dock så har inte alla av dessa kunder använt just Zaptec Pro laddboxen utan det kan även vara kunder som använd företagets övriga produkter. Men i sin helhet visar det på att Zaptec är ett seriöst företag som tar bra hand om sina kunder.

Vanliga frågor

Vart passar Zaptec Pro?

Det passar särskilt bra för bostadsrätter och parkeringsplatser allmänt. Då du enkelt kan hålla koll på hur mycket som laddas och det ingår lastbalansering, vilket gör att du kan ha många laddare på ett och samma nät utan problem.

Passar Zaptec Pro även för privatpersoner?

Nej, vi anser inte att du som privatperson ska skaffa Zaptec Pro. Anledningen är att den blir alldeles för dyr för privat bruk.

Produktinformation
Pris ink installation: 10 805 kr
Maxeffekt 22 kW
Uttag eller kabel: Typ 2
Antal faser: Enfas och trefas
IP-klass: IP54
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: 4G
Garanti: 5 år
Lastbalansering: Ja ingår
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23