Hoppa till innehåll

Charge Amps Dawn

Pris: 7799 kr
  • Ny och modern
  • Alltid den nyaste teknologin
  • Hög effekt
Charge Amps Dawn

Sammanfattning

Charge Amps Dawn är en modern och ny laddbox med en maxeffekt på 22 kW och ett pris på 7799 kr med installation och efter avdraget. Den mäter exakt förbrukning varje laddning och via molntjänsten kan du schemalägga och kontrollera laddboxen enkelt med appen.

Få hjälp att installera Charge Amps Dawn

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Charge Amps Dawn eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Charge Amps Dawn test

Charge Amps Dawn är den nyaste laddboxen från marknaden och den kommer från Charge Amps. Det är en modern laddbox som är mycket lättanvänd och har den senaste teknologin.

Läs hela vårt test:

Vad kostar Charge Amps Dawn?

Priset på Charge Amps Dawn är 7799 kr med installation och efter skatteavdraget gjorts. Det är hyfsat lågt pris för att vara en laddare med den senaste teknologin och hög kvalité. Du får också 3 års garanti och riktigt bra prestanda. Men det är inte en av de allra billigaste laddboxarna, vilket faktiskt kan vara en fördel då priset inte säger mycket om prisvärdigheten. Men vill du ha ett billigare alternativ kan du kolla in Charge Amps Halo testet.

Effekt och laddning

Laddboxen har uttag som du kan ladda elbilen via med en laddkabel. En fördel är att maxladdningseffekten är mycket hög på 22 kW, vilket gör att laddningen kan gå mycket snabbt. Men det krävs dock att du har en hög huvudsäkring för att kunna nyttja den höga effekten. Eller att du lägger till lastbalanseringen Amps Guard för 2830 kr efter avdrag. Lastbalanseringen kommer göra så att du med en normal eller låg huvudsäkring kan nyttja laddbox så effektivt som möjligt och ladda snabbt utan att proppen går.

Charge Amps Dawn mäter laddningen

Du kan enkelt hålla koll på din användning med Charge Amps Dawns MID-mätare. Den mäter träffsäkert hur många kW du förbrukat varje laddning och den aktuella laddningshastigheten. Allt detta kan du övervaka smidigt i appen som ingår med laddboxen, men du kan även styra laddningen och mycket mera.

En annan fördel med att den mäter exakt förbrukning varje laddning kan vara om ni är flera som delar på laddboxen. Då kommer alla alltid betala för elen de förbrukar och det blir inga tveksamheter.

Uppkoppling via 4G och Wifi

Det går att koppla upp laddboxen via antingen 4G eller Wifi för att komma åt molntjänsten Charge Amps Cloud. För att kunna kontrollera och se din laddnings historik så krävs det att du är uppkopplad.

 

Kundomdömen

Vi har även tagit en titt på vad andra som testat Charge Amps Dawn säger om laddboxen. Först och främst är Charge Amps ett populärt och omtyckt företag i Sverige som har mycket goda omdömen. De har 4,4/5 i betyg hos Trustpilot och det är baserat på 95 omdömen.

När det kommer till just Dawn laddboxen så är omdömena också mycket positiva. Många påpekar att det är en toppmodern laddbox som är gjord för framtiden.

Vanliga frågor

Är Charge Amps Dawn prisvärd?

Ja, vi tycker att det är en prisvärd laddare. Anledningen är att priset med installation och efter avdrag är lågt, samtidigt som prestandan och kvalitén är betydligt bättre än de flesta laddboxar.

Vilka fördelar finns?

Förutom prestandan och kvalitén som vi har märkt skulle vi säga att det är teknologin. Den mäter till exempel all laddning exakt, vilket de flesta laddboxar inte kan göra. Du håller koll på antalet kW som förbrukats och den aktuella laddningshastigheten i appen. Det är bra att ha koll på denna informationen och det kan komma till användning om ni är flera som delar på laddaren och ska betala för er egna laddning.

Produktinformation
Pris ink installation: 7799 kr
Maxeffekt 22 kW
Uttag eller kabel: Uttag
Antal faser: Enfas och trefas
IP-klass: IP54
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: 4G och Wifi
Garanti: 3 år
Lastbalansering: Tillval
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23