Hoppa till innehåll

Charge Amps Halo

Pris: 7715 kr
  • Wifi uppkoppling
  • Återvunnen aluminium
  • Klarar upp till -25 grader
Charge Amps Halo

Sammanfattning

En populär laddare med en riktigt bra app som låter dig följa och styra laddningen. Boxen är gjord av återvunnen aluminium och den är bra anpassad efter kallare klimat. Du får 3 års garanti när du köper den vilket är en normal lång garanti samtidigt som priset inklusive installation är 7715 kr.

Få hjälp att installera Charge Amps Halo

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Charge Amps Halo eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Charge Amps Halo test

Här hittar du vårt test på Charge Amps Halo elbilsladdaren som har funnits med länge och prestat bra i oberoende tester.

Läs hela recensionen nedan:

Vad kostar Charge Amps Halo?

Priset är 6999 kr inklusive installation och efter skatteavdrag, vilket är lågt pris. Speciellt med tanke på den exklusiva designen och materialvalet som är aluminium istället för plast.

Laddeffekt

En nackdel är den högsta laddningseffekten som endast är 11 kW, medan många andra laddare har 22 kW. Det innebär att du inte kan ladda elbilen lika snabbt som om du haft 22 kW. Viktigt att nämna är dock att de flesta kan endast ladda med 11 kW genom en laddbox i hemmet. Oftast är det antingen elbilen eller huvudsäkringen som begränsar maxeffekten. Kan du inte ladda mer än 11 kW är det ingen nackdel med effekten och det är fortfarande en hög effekt.

Passar kallt klimat

Charge Amps Halo är perfekt för dig som bor där det är riktigt kallt under vintrarna. Den tål nämligen hela -25 grader temperaturer och kan därför vara ett bra val för dig som bor högt upp i Sverige. Som bevis på att laddboxen tål dessa temperaturer har den säkerhetscertifieringen IP66.

Wifi uppkoppling

Laddboxen använder sig av wifi för att koppla upp sig och uppdatera sig själv. Detta gör att den alltid innehåller de senaste teknologierna och håller sig modern. Därför så kommer du ha en modern laddbox i många år framöver om du köper en Charge Amps Halo idag.

Mobilstyrning

Vi tyckte att appen som är modern och lättnavigerad var en av de största fördelarna. Där kan du till exempel:

  • Sätta på och av laddning
  • Schemalägg när laddning ska ske
  • Se statistik över laddningen

 

Lastbalansering är ett tillval

När du beställer Charge Amps Halo kan du enkelt lägga till lastbalanseringen Amp Guard. Efter avdraget på 50 % kostar denna ungefär 2830 kr extra och det kan helt klart vara värt det. Lastbalanseringen ser nämligen till att du aldrig förbrukar mer ström än din huvudsäkring tillåter, vilket orsakar att proppen går. Istället så ser den alltid till att du laddar på högst möjliga effekt beroende på hur mycket övrig ström som förbrukas i hushållet.

Charge Amps Halo är känd för en snygg design

Charge Amps Halo är en av de mest populära laddboxarna på marknaden just nu och en anledning är den tilltalande designen. Den är mycket stilren och har en modern design samt LED-belysning under kvällen för att du ska kunna ladda smidigt även på kvällen och natten.

Generellt sett är designen något som företaget Charge Amps är kända för och deras andra laddboxar Charge Amps Aura och Charge Amps Dawn är också mycket stilrena.

Det ingår ett extra schukouttag

Det är praktiskt att det ingår ett extra vanligt eluttag på laddboxen som du kan använda för kupévärmare eller trädgårdsarbete.

 

Vad tycker kunderna om Halo laddboxen?

Genom Trustpilot kan vi se att kunderna är relativt nöjda då Charge Amps har ett betyg på 3,1/5. Vi har även kollat närmare på omdömen som gäller just Halo laddaren och inte företaget i helhet. Dessa är mer positiva och den beskrivs som en helhetslösning för dig som vill ha en elbilsladdare. Vissa kunder tar dock upp att kundtjänsten är långsam och inte fungerar riktigt som den ska. Allt som allt är det dock generellt sett nöjda kunder som köpt denna laddboxen.

Vanliga frågor

Är Charge Amps Halo en bra laddbox?

Ja, det är en bästsäljare från Charge Amps som är billig och har hög prestanda. Det som utmärker den speciellt är den nya tekniken och snygga designen.

Hur lång är laddkabeln?

Laddkablen är fast och är 7,5 meter lång.

Är Charge Amps Halo modern?

Ja, den är just nu mycket modern. Men uppdateras också frekvent med den senaste teknologin så att den alltid kommer fortsätta vara modern också.

Produktinformation
Pris ink installation: 7715 kr
Maxeffekt 11 kW
Uttag eller kabel: Kabel (7,5 meter lång)
Antal faser: Enfas och trefas
IP-klass: IP66
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: Wifi
Garanti: 3 år
Lastbalansering: Ja, det kostar 2995 kr
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23