Hoppa till innehåll

Zappi V2

Pris: 13.300 kr
 • Kan kopplas till solceller
 • Smart applikation
 • Lastbalansering
Zappi V2

Sammanfattning

Zappi V2 är en modern laddbox från England som tillverkas av företaget Myenergy. Du kan använda den både som en vanlig laddbox genom att ladda elbilen med köpt el men även för att ladda med el från dina solceller om du har några. Effekten är på 22 kW och ladduttaget typ 2, det ingår även en smart app med unika funktioner.

Få hjälp att installera Zappi V2

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Zappi V2 eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Test på Zappi V2

Vi har testat Zappi V2 under en period för att testa hur bra den omtalade laddboxen verkligen är. Som tur är blev vi positivt överraskade och du kan läsa mer om detta i recensionen nedan:

Ladda med solceller

Det unika med Zappi V2 är att den kan kopplas till solcellerna om du har egna solceller. En stor fördel för dig som tillverkar mycket el själv och hela processen går att följa genom appen.

Ladda snabbt

Laddboxen har en effekt på 22 kW, vilket är en hög effekt som vi har märkt gör stor nytta. Vi testade den även med el från solceller också och då kan den ladda 32 A samtidigt, hälften från solcellerna och hälften från ditt elnät. Anledningen till att detta funkar trots att du troligtvis endast har en säkring på 16 A är för att det ingår lastbalansering kostnadsfritt.

Att kunna ladda otroligt snabbt ansåg vi var den största fördelen utifrån vårat test. Gentemot laddboxen vi testade innan var det en stor skillnad. Du kan även ställa in när den ska ladda elbilen via appen. Genom att ställa in så att bilen laddas på natten kan du förbruka elen när den är som billigast under dygnet automatiskt.

 

Olika laddningslägen

Det fanns tre olika laddningslägen att välja mellan och det var ECO, ECO+ och snabb. Skillnaden mellan de olika lägena är andelen av egenproducerad förnybar el som används kontra köpt el.

 • ECO – Bilen laddas med förnybar el och köpt el
 • ECO + – Laddningen görs endast med förnybar el
 • Snabb – Ladda med en mix för att uppnå snabbaste möjliga laddningen

 

Övriga förmåner

Här kommer en lista med övriga fördelar och förmåner som Zappi V2 har:

 • Smart applikation där du kan följa laddningen och optimera utefter informationen
 • Garanti i 3 år
 • PIN kod istället för RFID-tagg
 • Jordfelsbrytare ingår
 • Tål kalla temperaturer
 • Kvalificerad för avdrag (bidrag)

 

Vad tycker vi om Zappi V2?

Utifrån att ha testat den kan vi säga att det är en av de bästa laddboxarna där ute just nu. Speciellt passar den dig som producerar egen el genom solceller eller egen vindkraft. Vidare ligger den konkurrenskraftigt i pris och laddar mycket snabbt och effektivt med den inbyggda lastbalanseringen.

 

Produktinformation
Pris ink installation: 13.300 kr
Maxeffekt 22 kW
Uttag eller kabel: Typ 2
Antal faser: Enfas och trefas
IP-klass: IP65
RFID: Nej
App: Ja
Uppkoppling: Wifi uppkoppling
Garanti: 3 års garanti
Lastbalansering: Ja
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23