Hoppa till innehåll

Easee Lite

Pris: 5995 kr
  • Säker
  • Övervaka med bluetooth
  • Modern app
Easee Lite

Sammanfattning

Easee Lite är en liten och modern laddbox som du enkelt styr via mobilen med bluetooth eller wifi. Priset är endast 5995 kr med installation och efter grönt avdrag och den har en mycket minimalistisk design som passar alla hushåll. Säkerheten är i toppklass med ständig avkänning av temperaturen och självtestning med en integrerad jordfelsbrytare.

Sammanfattningsvis en komplett och modern laddbox med de senaste funktionerna som samtidigt är framtidssäker då den uppdaterar sig själv kontinuerligt.

Få hjälp att installera Easee Lite

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Easee Lite eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Vi testar Easee Lite

Easee Lite är den nyaste laddboxen på marknaden från Easee som ska ersätta den tidigare favoriten Easee Home. Vi har även testat den tidigare modellen och tyckte till och med om den så mycket att vi utsåg den till det bästa alternativet för laddboxar förra året enligt oss. Nu har vi även testat Easee Lite och måste säga att den överraskade positivt och är den bästa laddboxen just nu. Anledningen är kombinationen av moderna funktioner, prisvärdhet och den tilltalande designen.

Vi går igenom hela testet nedan så att du kan förstå om den passar dig!

Vad kostar den att installera?

Att installera en Easee Lite kommer att kosta dig 5995 kr efter grönt avdrag just nu. Det är ett pris som är konkurrenskraftigt mot andra mindre och moderna elbilsladdare på marknaden just nu, speciellt med tanke på kvalitén. En del upplever dock att materialet är lite plastigt, något som vi kan säga att vi inte alls upplevde när vi testade den. Istället tyckte vi att materialet var modernt och laddboxen stabil, vilket gjorde att materialvalet var passande.

Du kan installera laddboxen i antingen vitt, svart, grått, blått eller rött. Så att den passar in med ditt hus eller din trädgård oavsett hur den ser ut.

Vem bör skaffa Easee Lite?

Nu har vi kollat på pris och kvalitet, men vem passar Easee Lite egentligen för? Vi skulle säga att den är passande för de flesta som inte är ute efter en laddare med dubbla uttag. Anledningen är att den är modern och liten, men samtidigt snabb effekt (11 kW) och är användarvänlig.

Du kan enkelt ansluta laddaren till appen via bluetooth och kräver därför inte ens uppkoppling. I appen har du enkel kontroll över laddboxen och kan göra det mesta du kan tänka dig helt enkelt. Men du kommer även kunna få tillgång till ännu fler funktioner med en prenumeration när det släpps. Den enkla styrningen via mobilen var en stor fördel enligt oss, att kunna sitta i soffan och sätta på och av laddaren samt enkelt låsa den är helt enkelt bara bekvämt.

Allt som allt så är det alltså en billig laddbox med hög prestanda och moderna samt nya funktioner. Det gör att den passar alla som är i behov av en laddare till en elbil. Men det sagt så passar den inte alla perfekt då vi alla är i behov av olika funktioner och prioriterar olika saker olika mycket. Har du specifika behov så kanske det finns en annan laddare som är mer skräddarsydd för dig.

Säkerhet i världsklass

Säkerheten är något som Easee helt klart prioriterar och det märks. Till att börja med är den säker på så sätt att du kan låsa den via appen så att ingen annan kan använda den. Samtidigt tål den hårda väderförhållande som vi i Norden kan drabbas av, alltifrån skyfall till strålande sol. Men den är också mycket säker att använda och har testats av tredje parter för att säkerställa detta. Säkerhetssystemet består bland annat av:

  • Ständig övervakning av temperaturen
  • Integrerad jordfelsbrytare som självtestar mellan varje gång du laddar och en gång per dygn
  • Framtidssäkrad – uppdateras ständigt med nya programvaruuppdateringar.
  • Tillverkargaranti i 3 år

 

Övriga funktioner

Övriga funktioner inkluderar bland annat fasbalansering som säkerställer att laddaren justerar hastigheten beroende på belastningen. Detta förhindrar att huvudsäkringen, det vill säga proppen i bostaden går på grund av laddningen.

Har du solceller kan du smidigt och enkelt integrera de med laddaren och välja själv om du vill ladda endast eller blandat mellan solcellsenergi och köpt el från elnätet.

Omdömen

Det finns just nu inte så många omdömen från privatpersoner som har hunnit testa på laddboxen då den nyligen släpptes. Däremot så finns det en hel del experter som har testat den som har vi kollat in. Generellt sett har de mycket positivt att säga och anser den vara en uppgradering av den tidigare laddboxen från Easee.

 

Produktinformation
Pris ink installation: 5995 kr
Maxeffekt 11 kW
Uttag eller kabel: Uttag
Antal faser: 3-fas
IP-klass: IP54
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: Bluetooth eller Wifi
Garanti: 3 år
Lastbalansering: Ja (tillval)
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23