Hoppa till innehåll

Tesla Wall Connector

Pris: 5995 kr
  • Billig
  • Hög effekt
  • fast kabel (7,3 m)
Tesla Wall Connector

Sammanfattning

Tesla Wall Connector är Teslas nya Gen 3 laddbox som enkelt styrs via Tesla appen. Den går även att använda för att ladda andra elbilar som har uttag av typ 2. Den högsta möjliga effekten är 22 kW och priset ligger på 5995 kr inklusive installation och efter avdrag.

Få hjälp att installera Tesla Wall Connector

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Tesla Wall Connector eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Test av Tesla laddboxen

Teslas nya Gen 3 laddbox har nu släpps och är full av ny teknologi. Kika in hela vår recension och vårt omdöme efter att ha testat den under en längre period!

Det är en billig laddbox

Laddboxen kostar endast 5995 kr med installation (efter avdrag), vilket är ett mycket bra pris. Det ingår även en garanti på tre års tid och kvalitén är bra. Ett såpass lågt pris för en högkvalitativ laddbox är ovanligt och det har gjort att den blivit en bästsäljare.

Bidrag Tesla Wall Connector?

Ja, Tesla Wall Connector omfattas av det gröna avdraget som ger dig 50 % bidrag på laddbox + installation om det köps av ett och samma företag. Detta innebär att det egentligen kostar dubbelt så mycket att installera Tesla laddboxen, men återförsäljaren får hälften av kostnaden från skatteverket.

Effekt

Maxeffekten på laddning av din elbil är på 22 kW, vilket är en hög maxeffekt. Att den har en så hög effekt samtidigt som den är såpass billig anser vi vara den största fördelen.

Laddkabel ingår

Det ingår en 7,3 meter lång laddkabel att ladda bilen med. Som sagt kan du även inte bara ladda Tesla bilar med laddaren utan även andra elbilar med typ 2 uttag.

Uppkoppling

Tesla Wall Connector behöver wifi för att kunna koppla upp sig mot molnfunktionen. Laddningen och mycket annat går att styra smidigt i Tesla appen som du med en Tesla antagligen redan är bekant med. Appen tyckte vi var mycket användarvänlig och hade alla nödvändiga funktioner som behövdes.

Tesla laddboxens design

Laddboxen från Tesla är känd för att vara utseendemässigt mycket snyggt och stilrent designad. Den är gjord av härdat glas och du kan välja mellan färgerna vitt, rött, silver och blått.

Har Tesla Wall Connector lastbalansering?

Nej, tyvärr så stödjer den inte någon lastbalansering. Men som tur är så är det inte alla som är i behov av en dynamisk lastbalansering och i så fall så är Tesla laddboxen ett riktigt bra val.

Vad säger kunderna om Tesla laddboxen?

Vi har kollat upp vad andra kunder som testat på Tesla Wall Connector tycker om laddboxen. Generellt sett är det mycket positiva omdömen och de främsta fördelarna verkar vara designen, priset och effekten. Dock är det inte så många som är nöjda med kundservicen om de fått problem. Först och främst ska de vara svåra att få tag i men sen även lova saker som inte hålls.

 

Vanliga frågor

Vad är priset för Tesla laddboxen?

Teslas laddbox kostar endast 5995 kr just nu inklusive installation och efter avdrag. Det är ett riktigt lågt pris för en bra elbilsladdare.

Vilka är fördelarna?

Den största fördelen är priset som är ovanligt lågt. Övriga fördelar är en hög effekt, modern teknologi och lång garanti.

Produktinformation
Pris ink installation: 5995 kr
Maxeffekt 22 kW
Uttag eller kabel: Typ 2
Antal faser: 1-fas och 3-fas
IP-klass: IP55
RFID: Ja
App: Ja (Tesla appen)
Uppkoppling: Ja (wifi)
Garanti: 3 år
Lastbalansering: Nej
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23