Hoppa till innehåll

Wallbox Copper

Pris: 8790 kr
  • Kompatibel med Typ 1 och 2
  • RFID finns
  • Appanslutning och uppkoppling
Wallbox Copper

Sammanfattning

En väldigt snygg och smidig laddbox med en hög maxeffekt på 22 kW. Vi tycker att det är riktigt bra att Rfid-kortet ingår och att du lätt kan styra & anpassa din laddbox med en lättnavigerad app. Men denna exklusiva laddbox passar inte för alla då priset ligger i överkant.

Få hjälp att installera Wallbox Copper

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av Wallbox Copper eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Test på Wallbox Copper

Wallbox Copper är en laddbox som ligger i framkant med dess smidighet och fantastiska app som förenklar ditt laddande. Vi har nu gjort ett test för att ta redo på vem som bör köpa denna laddbox.

Läs och ta redo på om den passar för dig!

Pris

Laddboxen kostar 8790 kr med installation efter det gröna avdraget. Priset är relativt högt men med tanke på den långa produktgarantin på 3 år och den höga kvaliteten så är det ändå rimligt. Men det är inte en laddare för dig som är ute efter det billigaste. Något att lägga till angående priset är att det inte ingår en jordfelsbrytare i priset. Det behövs alltså läggas till vid en installation. Laddkabel ingår inte heller men kan köpas till hos återförsäljare.

Effekt

När det kommer till effekten så finns det inget att klaga på. Den laddar som högst på 22 kW men det krävas att du uppgraderar laddkabeln för att den ska gå från 11 kW till 22 kW. Oavsett vilket så är det en snabb laddare.

Lastbalansering

Vill du att den ska ladda effektivare och slippa oroa dig för att huvudsäkringen ska gå så kan du lägga till lastbalanseringen för 2645 kr efter avdrag. Det ingår alltså inte, men det brukar det inte heller göra. Vi rekommenderar detta tillval speciellt till dig som laddar flera elbilar samtidigt på ett hushåll. Att ladda en elbil kräver nämligen mycket el och därför kan proppen gå annars och orsaka ett strömavbrott.

Vem passar den?

Wallbox Copper är en lite nischad laddbox som inte passar alla, utan riktar sig mer till premium segmentet. Anledningen är priset på 8790 kr som är betydligt högre än de billigaste alternativen som ligger på 6000 kr. Men till skillnad från de billigare alternativen ingår det mer avancerade funktioner och en applikation som ska vara i riktigt bra.

Omdömen från kunder

Företaget bakom laddaren är Wallbox och de har 3/5 i betyg hos Trustpilot (baserat på 640 omdömen). De positiva omdömena lyfte fram att applikationen är enkel och bra samt att kundservicen löste tekniska problem snabbt. Mer negativa omdömen gick in på att servicen inte nådde fram hela vägen och att det gick långsamt. Sammanfattningsvis verkar det enligt kunderna vara en bra produkt men med en kundservice som varierar kraftigt.

Produktinformation
Pris ink installation: 8790 kr
Maxeffekt 3,7kW - 22kW kW
Uttag eller kabel: Kabel
Antal faser: 1-fas & 3-fas
IP-klass: IP54
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: Ja (Wifi, Bluetooth, 4G & Ethernet)
Garanti: 3 års garanti
Lastbalansering: Tillval
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23