Hoppa till innehåll

DEFA Power

Pris: 6999 kr
  • Tål kalla temperaturer
  • Kraftfull
  • Modern
DEFA Power produktbild

Sammanfattning

En mycket komplett laddbox med hög maxeffekt på 22 kW, en fast kabel på 6 meter och till ett riktigt bra pris. Den är också anpassat för svenskt väder och tål temperaturer ner till -50 grader. Med en modern app och uppkoppling via både Wifi och 4G är den också i framkant när det gäller tekniken. En extra fördel är produktgarantin på 5 år.

Få hjälp att installera DEFA Power

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan för att bli kontaktad av experter från vår installatörspartner. Få hjälp att beställa installation av DEFA Power eller få svar på dina funderingar!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Test på DEFA Power

DEFA Power är en relativt ny laddbox som fått mycket uppmärksamhet på senaste och köps av många elbilsägare. Vi tyckte det var dags för oss att genomföra ett test på laddboxen och ta fram hur bra den egentligen presterar! Kort sagt så presterade den riktigt bra och blev bäst i test för en kategori.

Läs hela vår recension nedan för att ta reda på om den passar dig.

Pris

Priset inklusive installation och efter avdrag är 6999 kr. Det är ett mycket konkurrenskraftigt pris med tanke på den höga effekten och kvalitén, men generellt sett är det också ett lågt pris för en laddare. Laddaren har en produktgaranti på hela 5 år också, vilket är ett tecken på att den håller länge.

Vem passar den till?

Målgruppen för DEFA Power är bred och egentligen passar den bra för alla med elbil. Det är ingen nischad elbilsladdare som endast passar någon som är ute efter lyx. Utan det är en rakt igenom bra produkt som är prisvärd, effektiv och visuellt tilltalande.

Den har också ny teknik som DEFA PowerSmart. Vilket är en funktion i appen som hämtar priser från Nordpool och beräknar kostnaden för laddningen, utifrån det kan du sedan reducera laddningen i perioder av höga elpriser. Men viktigast är att du kan få ett optimerat laddningsschema utefter elpriset. Alltså har de beräknat hur du kan spara pengar genom att ladda under vissa specifika tider. För att kunna nyttja denna förmånen måste du dock ha ett timprisavtal, vilket innebär att ditt elavtal följer elpriset timme för timme.

När det kommer till tekniken är också laddboxen förberedd för OCPP 2.0.1. Det innebär att du i framtiden kommer kunna även föra el från bilens batteri ut till batterinätet igen.

Lastbalansering med DEFA Balancer

Med ett tillval som kostar 2086 kr så kan din DEFA Power bli en laddare med lastbalansering. Lastbalanseringen är dynamisk och övervakar ständigt ditt hushålls elförbrukning för att veta hur mycket el som kan gå till laddaren. På så sätt kommer du alltid ladda så snabbt som du kan, utan att riskera överbelastning av huvudsäkringen.

 

Produktinformation
Pris ink installation: 6999 kr
Maxeffekt 22 kW
Uttag eller kabel: Kabel
Antal faser: Enfas & trefas
IP-klass: IP55
RFID: Ja
App: Ja
Uppkoppling: Wifi & 4G
Garanti: 5 års produktgaranti
Lastbalansering: Ja (tillval)
Läs mer
Innehållsansvarig:
Alexander Lundbom

Alexander

Alexander Lundbom är grundare och skribent på laddboxarna.com. Han har ett intresse för hållbarhet och vill därför hjälpa dig hitta rätt laddbox.

Läs mer om Alexander

Uppdaterad senast 2023-12-23